HTML

Retroplakát

A szocializmus gyöngyszemei plakát formában. Korhű dokumentumok és egyben ultradivatos kiegészítők egyenesen a padlásról! Amennyiben érdekel a családi örökség 1-1 darabja, itt érdeklődhetsz: retroplakat@gmail.com

Linkajánló

Friss topikok

Hogyan buzdított gyengéden a szocializmus alkoholizmusra?

2012.03.27. 19:36 :: retroplakát

Kezdjük mindjárt az egyik kedvencemmel!

A nagy múlttal rendelkező Kőbányai Sörgyárak igen erős PR tevékenységet folytathatott anno a '60-as években, legalább is a plakátok erről beszélnek. Az itt látott plakát is nemes egyszerűséggel: Igyál sört! felirattal buzdít az alkohol fogyasztására, valamint a következő mondattal még azokat is meggyőzi, akikben egy parányi kétség is ébredhetett, hogy talán nem sörözni kéne most Pista, amikor éppen építjük a szocializmust, hiszen egy puritán logikai csavarral - " A sör folyékony kenyér" - egycsapásra a legegészségesebb ipari munkásnak számított az, aki ebéd helyett is a folyékony árpát gurította le.

sört igyál retroplakát blog.JPG

Nézzük meg figyelmesen a képet: Pistánk éppen kimelegedett, mint jó munkásember, a kemény munkától. Arcán látszik a kétkezi emberek jóléte, finom hurkácskák jelzik, no-no, az árpa kérem hizlal! Sebaj, kell az energia a szocializmus biztos alapjainak megépítéséhez. A naturista-realista rajztechnika szinte fotóként eleveníti fel azt a csodás pillanatot, ahogy a megfáradt, kiizzadt jó munkásember legurít egy korsó jó kis hazai - mit hazai, Kőbányai kérem - sört. Gyönyörű! Bár még nem éltem a '60-as években, mégis akárhányszor a plakátra nézek, szinte érzem magam körül a kor szellemét.

Méret: 98x68 cm

4 komment

Címkék: kőbányai sör

A bejegyzés trackback címe:

https://retroplakat.blog.hu/api/trackback/id/tr194344272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Varsányi Zsuzsa 2015.09.18. 19:24:51

Nekem ez meg van eredetibe.

Ákos 1975 2015.09.30. 20:47:16

Kedves Zsuzsa! Nem adná el...? Szívesen megvásárolnám! Tisztelettel, Horváth Ákos

Varsányi Zsuzsa 2017.01.16. 20:08:46

amúgy a páromé és ad mellé egy 1930-as polgári serföző sörnyitót .70-226-53-55
süti beállítások módosítása