HTML

Retroplakát

A szocializmus gyöngyszemei plakát formában. Korhű dokumentumok és egyben ultradivatos kiegészítők egyenesen a padlásról! Amennyiben érdekel a családi örökség 1-1 darabja, itt érdeklődhetsz: retroplakat@gmail.com

Linkajánló

Friss topikok

Hamvas popó és csemegepult anno

2012.09.01. 16:49 :: retroplakát

Drágáim, hihetetlen, de ez a Csemege plakát akár napjainkban is megállná a helyét, hiszen a "Nyaralás ABC-i" azóta mit sem változtak. Ha stílusos akarok maradni, mondhatnám, hogy a Scorpions sem húzta el a nótájukat (egy kis segítség: Wind of Change). Természetesen a plakát egy csapda (It's a trap!), hiszen a magyar tudta, hogy a legkevésbé sem hamvas popójú szexbombák fogják önfeledten kiszolgálni a viharvert pultoknál, a plakát alján elhelyezett német nyelvű csalogató árulkodik arról, kit is szeretnének megkopasztani. 

Nem kell messzire menni, elég eljutni a Balatonig, akár Balatonfűzfő vagy Balatonalmádi vagy Alsóőrs állomásig, ahol a csilli-villin felújított "belváros" szívében egy igazi, megkövült CBA található, igazi retro, '80-as évekbeli berendezéssel, azóta is a régi rendszerhez szocializálódott mufurc eladókkal és hangulattal. 

Ki ne emlékezne még arra, hogy milyen jó is volt anno a hiperek/szuperek előtti időkben a Csemegékben vásárolni, ahol a város apraja-nagyja megfordult. Ahol szépen, illedelmesen kellett az árut az eladótól kérned, jó polgártársként előre kifizetned, bízva abban, hogy az eladó, aki természetesen mindenekfelett állt, nem a legótvarabb krumplit pakolta a zacskóba. Hol volt még akkor kérem az a szokás, hogy mindent előre megtapogathatunk, megszagolhatunk, ne adj Isten, megkóstolhatunk?! A fenét, majd otthon! 

A Csemegék hangulata azóta visszahozhatatlan, ezért fogadjátok ezt a kis szösszenetet emlékeztetőül. Én pedig a ti emlékeitekre lennék kíváncsi!

csemege retroplakát blog.JPG

2 komment

Címkék: csemege

A bejegyzés trackback címe:

https://retroplakat.blog.hu/api/trackback/id/tr124746014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MichaelCollins 2012.09.04. 12:29:09

Azt már ne is említsük, hogy a bevásárlás azzal kezdődött, hogy sorba kellett állni a kosárért :)!
Ja és persze sikertörténet volt ha 10 óra után még volt sör.
És a vasárnapi nyitva-tartásról nem is álmodtunk.
De azért elmondhattuk: Hurrá nyaralunk!
süti beállítások módosítása