HTML

Retroplakát

A szocializmus gyöngyszemei plakát formában. Korhű dokumentumok és egyben ultradivatos kiegészítők egyenesen a padlásról! Amennyiben érdekel a családi örökség 1-1 darabja, itt érdeklődhetsz: retroplakat@gmail.com

Linkajánló

Friss topikok

Unicum a hungarikum

2012.03.30. 21:34 :: retroplakát

Bevallom, utálom ezt a plakátot. Félek tőle. Ijesztő, no. Félelmeim kora gyerekkoromban gyökereznek, amikor a garázsunk amúgy is szürreálisan kaotikus és misztikusan félhomályos, óriáskupis zugaiból kellett egy-egy játékot előszedni, célszerszámot megkeresni, akkor ez a csúnya bácsi figyelte minden lépésemet a falról.

Apám garázsának falát rejtélyes okokból kifolyólag nem ledér cicis nénik díszítették, holott az utcánkban elég sűrűn elhangzott az a kérdés szomszédolás közben, hogy "miért nincs ruha a nénin?" Talán Apám, mint tisztes, két gyerekes családapa nem akarta gyerekei normál szellemi és érzelmi fejlődését kitenni annak, hogy idejekorán a nyers szexualitás kússzon be finoman a tudatalattijukba, vagy - és én erre hajlok inkább - félt Anyám haragjától. Ehelyett Pataki Ági volt minden mennyiségben, no meg szeszes reklámok a haverok legnagyobb örömére. Így került fel a garázs foltos falára (meg a spájz polcára) a jó öreg Unicum, és a mai napig ott is van.

Enyhe derültséggel fedeztem fel később az egyik korai Bujtor filmben (talán a Hamis a baba volt) Kern Unikum "paródiáját", mint Kardos dr.

Méret: 81x60 cm

Szólj hozzá!

Címkék: unicum

A bejegyzés trackback címe:

https://retroplakat.blog.hu/api/trackback/id/tr774351031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása